Friday, July 14, 2006

lemahnya aku

(seni kehidupan's prop)
Ada dalam 30 minit sebelum aku dapat balik. Tadi K’Aida (Radhuhaida) call. Lama gak sembang. Dia cakap nak e-mail gambar baby dia. X dak mood nak email bila baca email yg agak membuatkan aku menyampah…. X baiklah Ain camtu…korang!!!!!!!nasihatkan aku. Kadang2 bertanduk juga.

Aku teringin nak berjaya hafaz Al-quran. Bila baca satu artikel pasal Nuramirah yg berjaya hafaz Quran dlm masa 2 tahun, timbul azam. Tapi azam saja x cukup, kena iltizam juga. Kena bersihkan diri dari maksiat. Ya Allah, hadirkanlah rasa kebersamaan denganMu berada sentiasa dalam hati hambaMu ini. Amin Ya Rabbal alamin.

Aku tengah consider samaada nak habiskan kontrak aku yg berbaki 2 bulan lebih ni atau nak balik Kedah. Kalu balik Kedah boleh mintak ngajar kat Balai Islam, tapi jgn nak persoalkan pasal gaji. Tapi MasyaAllah, mungkin boleh kutip banyak buah untuk bekalan Akhirat nanti. Kena istikharah ni..

Kekuatan yg perlu ada bagi setiap insan. Hubungan dengan Allah. Penting Hablum minaLLah ni. Dengannya, kita boleh mengatasi apa jua mehnah dan tribulasi.

4 comments:

LIZA said...

GOOD TOPIC

LIZA said...

HEY

ROSLIZA said...

assalamualaikum....
apa kabor?
dah keja ke?

Ain_Akhras said...

waalaikum salam.

dah jumpa ngan mudir, Ustaz Hanif. dia cakap boleh start awal bulan 8. Alhamdulillah, dah surevy environment..Ya Allah, tetapkanlah aku dalam ketaatan kepadaMu. teringat satu kata-kata, dimana ada ganjaran bagi orang yang mendampingi orang yg berilmu. Aku harap sangat, dapat enhance aku punya ruh Islam, Iman dan taqwa.